Voeding

Onze honden worden rauw gevoerd.  Dit hout in dat wij het voer voor onze honden zelf bereiden. Alles wat ze eten is rauw.

 

Dit houd in dat de voeding bestaat uit vlees, organen, botten, groente  toegevoegd  met kruiden en olien . En een paar maal per week een maaltijd van granen en melkprodukten zoals kwark, geitenmelk, yoghurt, Hutenkase met honing en fruit en ei.

De bedoeling van het voeren op deze manier is dat je probeerd zo te  voeren zo als een prooidier zich in het wild ook zelf zou voeden. Granen hebben prooidieren niet nodig, ze zijn echter niet verboden.Je hond eet zo iedere  dag anders en niet iedere dag een uit gebalanceerde maaltijd. Belangrijk is dat je per maand je hond alles geeft wat hij nodig is. Het kan dus zijn dat ze de ene dag vlees met groente en kruiden en olie krijgen en de volgende dag een halve kip of vis. Belangrijk is dat er met de verschillende vlees soorten goed gevarieerd wordt. En dat de pup van  jongs af aan zo veel  mogelijk verschillende soorten vlees leert kennen zols rund,schaap,geit, paard,  kip,eend,konijn, vis.  Zo zijn ze aan de smaken gewend.

Nu zijn er mensen die niet rauw durfen voeren omdat ze bang zijn  dat de botten splinteren en dat kip gevaarlijk is vanwege salmonella. Als je botten rauw voert splinteren ze niet, dat gebeurd alleen als het bot verhit wordt. Ook van salmonella heeft een hond die rauw gevoerd word geen last omdat de zuurgraad in de maag hoger is en de salmonella gelijk vernietigd wordt,

Eetbare botten zijn de niet dragende botten zoals ribben wervels en borstbenen. Verder krijgen de honden af en toe een lap vuile pens. De meeste maaltijden bestaan echter uit spiervlees dit is bijvoorbeeld kopvlees of gehakt.

Verder krijgen onze honden zo ongeveer 3 a 4 melk maaltijden, deze krijgen ze  in de ochtend. De maaltijd kan bestaan uit geitenmelk, kwark, hütenkäse met fruit en honing. Als traktatie ook wel eens spahetti met roerei en kaas.

Onze honden eten het graag, allemaal eten ze enthousiast en zitten ze mooi in de vacht verharen niet overmatig en ruiken niet uit hun adem.

 

Reacties zijn gesloten.